top of page

Pasii pe care ii parcurge un trader incepator

      ”Cum să tranzacționezi pe Forex?”  este una dintre primele întrebări pe care mi-am pus-o în calitate de una dintre persoanele atrase de reclamele unui centru de dealing. Conform reprezentaților acestuia, pentru a începe să tranzacționezi este nevoie să parcurgi câțiva pași simpli:

 

   1. Descărcați platforma de tranzacționare

   2. Deschideți un cont

   3. Completați niște cursuri de 2 săptămâni

   4. Alimentați contul

   5. Începeți să tranzacționați

 

       Descărcarea platformei de trading si instalarea acesteia nu mi-a luat mai mult de 10 min. Contul poate fi deschis la fel de rapid. E necesară completarea unui formular de înregistrare, lectura regulamentelor și încheierea procesului de înregistrare prin aprobarea deschiderii contului. Din start, aș vrea să vă preîntâmpin să nu utilizați în formularele pe care le completați date inventate ori pseudonime, întrucât, în viitor, în procesul de extragere de mijloace monetare din contul companiei, veți întâlni dificultăți din cauza necorespunderii informației contului cu cele din CI/pașaport.

 

     Am decis să renunț la cursul de două săptămâni propus de societatea de dealing, întrucât am considerat că toate informațiile utile pot fi găsite și pe internet. Respectiv, am avansat direct la pasul alimentării contului. Mărimea primului depozit a fost extrem de modestă, de numai $100, iar pentru a economisi timpul prețios, am decis să încep să tranzacționez din prima și să acumulez bani.

 

      În ceea ce privește nuanțele funcționării platformei, am decis că le voi descoperi pe parcursul tranzacționării pe bani reali. Încă îmi amintesc cum JPY/USD se tranzacționa în limitele unui interval îngust de 50pipși, iar primele mele ordine au fost deschise la marginea acestui canal. În prima zi, câștigurile mele au fost de $30, în a doua zi de $20.. iar în imaginația au început să apară case luxoase, mașini scumpe și iahturi. Evident! +50% profit timp de două zile!!! În comparație cu mine, simțeam eu, managerul oricărei bănci părea un loser repetent. În a treia zi, yenul a părăsit canalul de tranzacționare, luând împreună cu câștigurile și depozitul meu și visurile realizării de câștiguri ușoare. Simțeam cum pământul îmi fugea de sub picioare, însă deja după câteva zile am decis să mă întorc la tranzacționare. De data aceasta am deschis un cont demo și m-am apucat de citit cărți.

 

      Fraților, nu repetați greșelile altora, orice succes trebuie să vină treptat. Nu treceți la tranzacționarea pe bani reali doar decât în cazul în care ați determinat și ați testat pe contul demo un sistem sau strategie de tranzacționare profitabilă. Bineînțeles, nu ar trebui nici să eliminați din vedere regulile obligatorii de management al capitalului.

 

      Pentru a evita realizarea acelorași erori, voi descrie în continuare pașii formării unui trader:

 

   1. Deschideți un cont demo pe platforma MT4.

   2. După descărcare, mai întâi studiați funcțiile platformei de tranzacționare MT4:

    Deschiderea un grafic pe unul din instrumentele de tranzacționare, de exemplu, EUR/USD.

       Deschiderea/ închiderea de operațiuni

        Închiderea parțială anumite operațiuni

        Modificarea nivelelor take profit, stop loss în cadrul ordinelor deschise mai devreme;

Aplicăm pe grafic diferite instrumente utilizate în analiza tehnică: linii, canale, plase Fibonacci etc.

       Implementarea indicatorilor

       Lansarea scriptului tranzacțional (advisor)

   3. Studiați (se poate și superficial) analiza fundamentală (FA), învățați modul de utilizare a  ”calendarului” în tranzacții.

   4. Studiați analiza tehnică

   5. Învățați să utilizați în tranzacționare sistemul money management (MM)

   6. Alegeți un sistem/strategie de tranzacționare conform preferințelor temporale proprii

  7. După înregistrarea de rezultate stabile pozitive, vine și momentul deschiderii unui cont real de tranzacționare. În calitate de depozit, investiți numai acea sumă pe care sunteți pregătiți să o pierdeți. Acest lucru vă va salva de presiunea psihologică care însoțește deschiderea și menținerea operațiunilor.

 

Ti-a placut articolul?

Distribuie

Also Featured In

    Like what you read? Donate now and help me provide fresh news and analysis for my readers   

Donează cu PayPal

© 2023 by "This Just In". Proudly created with Wix.com

bottom of page